L'ALTRA

A la portada ens trobem una bici roja i el títol: L'altra (un horitzó d'expectactives: l'altra bici?, quina altra?); a l'interior, des de les primeres pàgines, circumstàncies i problemes d'allò més actuals: la corda fluixa del treball i l'atur, l'economia domèstica, els estalvis, la família -la pròpia i la política-, els amics -ací també els propis i els polítics-, la crisi... Tots aquests ingredients (i d'altres) ben lligats amb l'ús de les xarxes socials.

Aquest plànol present canvia la pantalla saltant al passat, que floreix en el cap d'Anna, la protagonista de la segona novel·la de Marta Rojals, i s'encadena amb els dubtes, les incerteses i les decisions que ha de prendre per encarrilar el futur. Al mateix temps que l'Anna, en la trentena avançada, col·loca les peces del trencaclosques de la vida al lloc, també es posiciona respecte a la resta dels personatges, s'adona o verbalitza, el lloc que ocupen a la seua existència.

Marta Rojals usa els elements actuals per fer-nos entrar en l'ànima de la protagonista, a poc a poc, i de manera magistral, ens mostra les relacions personals, laborals, familiars, els secrets i les obsessions. Aconsegueix moments humorístics, dramàtics, tràgics, realistes... I tots amb una gran versemblança; sense moralitat però amb una gran profunditat, amb llicències tant col·loquials com poètiques.

Com a lector/a vas vivint i revivint amb Anna allò que s'esdevé, tens la curiositat de saber què passarà, certs interrogants se't plantegen, a mesura que passen les pàgines es van resolent, en aquest procés, però, se n'obrin d'altres. A la fi, em va quedar un pes que m'ha fet portar amb mi la novel·la, els interrogants tancats i els nous interrogants durant uns dies. Serà això la vida...

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Només una vegada

A tots els que heu vingut