COM SI TORNÉS D'ENLLOC

Anna Montero aboca en aquest llibre el dolor i els sentiments que li ha produït la mort del pare. Com si tornés d'enlloc es divideix en dues parts: les pedres i el temps, on el record, el dolor i el buit que ha deixat son pare estan a flor de pell, i per no res, on la mirada, encara que tocada pel record i la reflexió, es desvia a poc a poc cap al futur.


La poeta universalitza la mort del pare, a través d'una veu lírica afinada, ens fa acompanyar-la pel trànsit del dol, fa travessar el/la lector/a per la pèrdua, la pèrdua dels fonaments. Montero ens proposa una travessia per mar, cel i terra, pel buit i la solitud mentre cerca la manera de seguir.Fa un ús magistral de la poesia, les paraules i allò que evoquen aquestes per expressar el dolor, que podem compartir amb ella de tan proper i real com el dibuixa a través de la maquinària literària al servei dels sentiments. A més, certs elements com el taxi, el cafè i les andròmines ens acosten a un univers quotidià.
Com si tornés d'enlloc són un conjunt de poemes que, al meu parer, es poden rellegir infinitat de vegades, en diferents èpoques de la vida,, i sempre adquiriran nous matisos, amb el pas de les nostres experiències vitals.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Només una vegada

A tots els que heu vingut