Seducció

Nadine Gordimer, escriptora sud-africana Premi Nobel de Literatura l'any 1991, ens proposa un viatge: un recorregut que comença a Johannesburg, ens porta a un país àrab depauperat i acaba amb un munt de portes obertes, la primera de les quals ens condueix amb tota probabilitat als EEUU.



Una xica blanca sud-africana de bona família, Julie, i un "príncep oriental", un immigrant en situació il·legal, Abdú, comencen una relació a Sud-Àfrica. Això estira el fil d'una quantitat ingent de preguntes, de reflexions, de qüestionaments dels nostres comportaments (alguns quotidians) tant a nivell social: prejudicis, racisme, corrupció, relació i entesa entre les diferents cultures...; com a nivell personal: tipus de relacions amb la família i els amics, coneixença d'un mateix, cerca del camí vital...

Gordimer a través de les situacions (dubtes, passions, patiments, esperes...) que viuen els personatges crec que ens atorga l'oportunitat de mirar-nos des de fora, ens pregunta què faríem nosaltres si se'ns mostrara aquesta dicotomia o com reaccionaríem en aquell moment. Al meu parer, amb una gran virtut, sense bons ni dolents, amb camins triats, això sí, i formes de viure molt diferents.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Només una vegada

A tots els que heu vingut