Intemperie

Un paisatge sec, pla i a ple sol. Un xiquet que té la necessitat d'escapar de casa i un pastor que li ajuda en aquesta fugida. Els protagonistes del relat estan cosits al territori a través de la ploma de Jesús Carrasco, qui fa ús de descripcions i de petits diàlegs per tal d'aprofundir en l'ànima dels personatges.


Jesús Carrasco crea una història intensa que, encara que se situa fa dècades en un entorn rural, arriba directa al nostre interior. Patim per la fugida, amb l'interrogant tant de saber les causes que han obligat al xiquet a marxar de casa com per, si les persones del poble que el busquen, aconseguiran trobar-lo. Ens entendrim amb la relació que s'estableix entre el pastor i el xiquet. Compartim els neguits i els dubtes morals del protagonista al llarg del relat.

Intemperie ens acosta a aquests moments difícils en què s'han de prendre decisions que modifiquen substancialment tant la nostra vida com la del nostre voltant. Decisions difícils però necessàries per poder seguir endavant. Quan estem vivint situacions dures, on no som respectats, cal mesures dràstiques; com, en aquest cas, escapar de casa. La novel·la es despulla de bones intencions, deixa de banda allò políticament correcte i clama per seguir endavant, per lluitar per sobreviure amb dignitat encara que en el transcurs del camí sofrim.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Només una vegada

A tots els que heu vingut