IN MEMORIAM



Les dades de la història, projectades a l'inici de l'espectacle, deixen pas a les històries personals plenes de patiment, desengany, fam... Xicotetes històries corprenedores que conten com uns xiquets són cridats al front, per tal de lluitar en una batalla que ja estava perduda, només era una mena d'estratègia militar. En escena, es desmitifiquen polítics i militars d'ambdós bàndols.

Al voltant d'una taula llarga, ens conviden a conèixer els protogonistes. Aquesta superfície, col·locada a diferents alçades, ens ajudarà a imaginar els diferents moments pels que passen aquests xicots: l'anada cap a la guerra, les trinxeres, la retirada o un tràgic final. La música i el cant en directe és un recurs que es fa servir d'una menera molt encertada, els instruments clàssics i la veu ens col·loquen als espectadors al costat dels interprèts en els moments dramàtics.

Cal agrair, al Teatre Lliure, una lliçó d'història. In memoriam em va emocionar profundament perquè crec que un dels meus iaios va ser un dels membres de la "lleva del biberó". Allò que a casa no s'ha parlat o s'ha dit d'una manera realment velada, Lluís Pasqual ha tingut el coratge de posar-ho en escena amb una companyia d'actors joves com és La Kompanyia Lliure amb una energia vigorosa i una interpretació força versemblant.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Només una vegada

A tots els que heu vingut